La Route des Géants 2023

Iedere laatste zondag van augustus kunnen we in en rond Ieper opnieuw genieten van de koers. Na onderbreking vanwege de coronapandemie zijn we maar wat blij dat La Route des Géants opnieuw kan plaatsvinden.

Deze internationale juniorenwedstrijd is ondertussen aan zijn 6e editie toe dit jaar. Voor jonge, beloftevolle coureurs het momentum om zich te tonen, voor wielerliefhebbers dan weer een mooie gelegenheid om samen te komen, bij te praten en te voorspellen wie als eerste over de meet zal komen.

Met start en aankomst op de Grote Markt in Ieper en een parcours langs de prachtige groene omgeving van de Westhoek, combineert La Route des Géants het beste van twee werelden. Enkele pittige beklimmingen zullen ongetwijfeld voor de nodige spanning zorgen.

Deze koers wordt mogelijk gemaakt door de voorbereidingen en organisatie van de Koninklijke Ypersche Wielerclub en natuurlijk de vele medewerkers en vrijwilligers. Via onderstaande link wordt het programma, parcours en deelnemerslijst gepubliceerd. 

PODIUM 2023

(1) Cedric Keppens

(2) Tore Troelsen

(3) Arne Desimpelaere